Cześć,
podsyłam Wam przepis na szybki obiad, kolację, lunchbox
Składniki:
ryż
mięso z indyka/schab/wołowina
mieszanka warzyw mrożona ( użyta mieszanka Hortex)
fasolka szparagowa (tym razem mrożona)
olej do smażenia ( ja używam zawsze kokosowego)
sos sojowy
sos sezamowy (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju podsmażamy mięso pokrojone w cienkie plasterki. ( ja podlewam mięso delikatnie sosem sojowym, nie doprawiam solą). Dodaję warzywa i powoli pod przykryciem na wolnym ogniu podsmażam aż warzywa i mięso będą gotowe.
Następnie….
a nie to już koniec 😉
Ja kocham szybkie przepisy, a im prościej tym lepiej.
Dlaczego nie ma podanych ilości składników?
Każdy z Was jest inny i każdy ma inne zapotrzebowanie i jest to jeden posiłek i nie wiem co zjecie na pozostałe posiłki.
Dodatkowo samo odstawienie „niewartościowych” produktów zacznie przynosić efekty w postaci utraty wagi.
Ale gdybym miała podać wam proporcje to ryż nie może przekraczać 50% porcji!
Najnowsze komentarze