Szybki przepis na obiad I

20161109_214142-01Cześć,

podsyłam Wam przepis na szybki obiad, kolację, lunchbox

Składniki:

ryż

mięso z indyka/schab/wołowina

mieszanka warzyw mrożona ( użyta mieszanka Hortex)

fasolka szparagowa (tym razem mrożona)

olej do smażenia ( ja używam zawsze kokosowego)

sos sojowy

sos sezamowy (opcjonalnie)

 

Przygotowanie:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju podsmażamy mięso pokrojone w cienkie plasterki. ( ja podlewam mięso delikatnie sosem sojowym, nie doprawiam solą). Dodaję warzywa i powoli pod przykryciem na wolnym ogniu podsmażam aż warzywa i mięso będą gotowe.

Następnie….

a nie to już koniec 😉

Ja kocham szybkie przepisy, a im prościej tym lepiej.

 

Dlaczego nie ma podanych ilości składników?

Każdy z Was jest inny i każdy ma inne zapotrzebowanie i jest to jeden posiłek i nie wiem co zjecie na pozostałe posiłki.

Dodatkowo samo odstawienie „niewartościowych” produktów zacznie przynosić efekty w postaci utraty wagi.

Ale gdybym miała podać wam proporcje to ryż nie może przekraczać 50% porcji!

 

 



Możliwość komentowania jest wyłączona.